Notícia

Nova col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Festa Major de Vilafranca del Penedès.

21 de juliol de 2016
 
  •  Els administradors d´enguany continuen impulsant un nou concepte de Festa Major, una Festa Major més inclusiva!
  •  L’Obra Social “la Caixa”, reforçant el seu compromís amb la població, col·labora en la Festa Major 2016 amb 12.000 euros, a més a més de l’import del 0,7% dels donatius privats que rebrà l´associació AMPERT.
  •  Els donatius per La Festa Major 2016 es podran fer a través de tots els canals tecnològics i de pagament de CaixaBank.

Els administradors de la Festa Major d'enguany (Elisabet González, Marc Izquierdo, Mar Montserrat, Xavier Raventós i Raimon Solà) i el director d’àrea de negoci de CaixaBank a l´Alt Penedès, Iván Quesada, han fet pública la nova participació de l’Obra Social “la Caixa” a la Festa Major de Vilafranca del Penedès 2016. L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès és el responsable de la Festa Major i de la seva administració, i delega anualment aquesta responsabilitat, a cinc administradors i administradores. Aquests seguint el camí iniciat pels administradors de la FM 2013, 2014 i 2015 han volgut continuar impulsant un nou concepte de Festa Major, una Festa Major més inclusiva. Els administradors d´enguany tenen la voluntat de prioritzar l´atenció a les persones des d´una visió més inclusiva i solidària.


Per assegurar la inclusió social activa de totes les persones es promouen vàries actuacions en activitats de lleure i culturals; a més a més, la Festa Major d´enguany també promou altres activitats de sensibilització i inclusió de les persones amb discapacitat que es recolzen des de l'Obra Social “la Caixa”:

- La campanya Apadrina un tro, que consisteix en apadrinar un tro de la tronada d’inici de festa (29/8), a canvi d´un clauer o d´una agulla de pit en forma de tro elaborat pels alumnes del Centre Ocupacional de la Fundació Espiga (que acull a 48 persones majors de 18 anys que segueixen programes d´ajustament personal, social i d’ocupació terapèutica). Es podran apadrinar 1.000 trons.

- Arran de la demanda popular, els administradors han decidit impulsar novament la iniciativa dels domassos la qual consisteix en que els usuaris de Mas Albornà fabricaran damassos de color bordeus per engalanar balcons de la vila.

- La Cursa de Sant Fèlix (9/08) és una cursa inclusiva en la que hi participin persones amb mobilitat reduïda i discapacitat intel·lectual o malaltia mental. La Fundació Mas Albornà participa en l´organització d´aquesta repartint dorsals a l´inici i ampolles d´aigua a l´arribada de la cursa. La Fundació Mas Albornà té com a missió la integració i normalització social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental de la comarca de l´Alt Penedès.

- En la Capta dels dies 21 i 22/08, per tal d’apropar el programa de la festa major a tota la població, un grup de grallers juntament amb la imatge petita de Sant Fèlix faran un recorregut per les llars d’avis de la Vila i aquests gaudiran de les músiques típiques i del programa de la Festa Major.

- En la sortida de la processó (31/08) els voluntaris del Rotary Club mobilitzen més de 100 avis de residències de la població que gaudeixen de la processó en primera fila. Aquesta activitat i el Concert de Banda compten també amb la col·laboració de la Creu Roja qui contacta amb les residències, elabora les rutes de recollida i fa el servei d’acompanyament als avis durant totes dues activitats.
Els administradors de la FM 2016, juntament amb l’Obra Social “la Caixa”, per quart any consecutiu, han decidit contribuir en la iniciativa solidària comprometent-se a entregar el 0,7% dels donatius privats que generi la festa a una entitat social de la vila, l'Associació AMPERT.
L’Associació AMPERT treballa per millorar la qualitat de l´atenció donada als pacients oncològics, cobrint les diferents fases de la malaltia: des del diagnòstic, administració de tractaments, necessitats vàries i acompanyament del pacient i la família en les fases finals de la malaltia.

CaixaBank posa a disposició de la Festa Major de Vilafranca del Penedès la seva tecnologia de mitjans de pagament (la xarxa de caixers automàtics i la web www.lacaixa.es) per tal de facilitar els donatius i donar-los una continuïtat en el temps. Aquests sistemes estan actius les 24 hores dels 365 dies de l’any i incorporen, per aquelles persones que ho desitgin, la possibilitat d’emetre un certificat fiscal i rebre informació de les activitats de la Fundació.

La Fundació Bancària "la Caixa" ha consolidat la seva activitat durant el 2015 amb l'objectiu de construir una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més ho necessiten. Durant el darrer any, i a través de l’Obra Social, ha atès a 9,9 milions de beneficiaris que han participat en 46.209 iniciatives. De cara al 2016, l'entitat compta amb un pressupost de 500 milions d'euros, la mateixa partida que en els vuit anys precedents i que la consolida com la fundació més important d'Espanya per recursos invertits en acció social i en una de les més importants d'Europa i del món. Els programes socials continuaran sent prioritaris aquest any, amb la lluita contra la pobresa infantil i el foment de l'ocupació com a principals estendards.