Notícia

Participació del programa SEFED en 14a Fira Internacional d’Empreses Simulades

23 de març de 2023

El Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través del programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives), ha participat en la 14a Fira Internacional d’Empreses Simulades, organitzada per la Fundació INFORM del 15 al 17 de març a la Fira de Barcelona.

RAÏMIVI SEFED, SAS és l’empresa simulada dedicada al sector vitivinícola en la que anualment es formen 30 alumnes en la gestió administrativa d’empreses mitjançant el programa SEFED. La metodologia emprada és la de la simulació dels diferents departaments d’una empresa ordinària, com són les operacions administratives comercials, gestió d’arxiu, recursos humans, comptabilitat i tresoreria, que els duu a assolir les competències professionals necessàries per a una la inserció laboral efectiva i el corresponent Certificat de Professionalitat ADGD0308 Activitats de Gestió Administrativa. Durant la fira s’han realitzat 216 operacions comercials que han permès posar en pràctica les habilitats professionals i socials i el treball en equip del l’alumnat.

A la  Fira Internacional d’Empreses Simulades han participat 5 països: Bèlgica, Luxemburg, Bulgària, Brasil i Espanya, amb un total de 43 empreses simulades. A nivell nacional, Catalunya hi ha participat amb 33 i la resta de l’Estat amb 6. En base a la votació feta de totes elles, RAÏMIVI SEFED, SAS ha guanyat el 1r premi al millor estand.

El regidor d’Ocupació, Joan Manel Montfort, ha volgut reconèixer i felicitar l’alumnat per la feina feta, que “ajuda a potenciar la imatge i metodologia de l’empresa simulada, de la qual n’és gestora la Fundació INFORM i patró l’Ajuntament de Vilafranca des de fa més de 36 anys”.