Notícia

Pere Regull: “Amfitrions de Vilafranca és un projecte pioner que vol oferir vivències personals als turistes i visitants de la ciutat”

30 de abril de 2019

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat aquest matí un nou projecte turístic, d’acord amb el pla de treball i el pla de màrqueting que s’està impulsant per fer de Vilafranca una destinació turística de primer nivell. Es tracta d’Amfitrions de Vilafranca, un projecte que vol oferir als visitants experiències úniques, fora dels circuits turístics habituals. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat de la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, i de dos dels primers amfitrions, Josep Ribas i Gemma Muray, han presentat aquest projecte “pioner”, en paraules de la regidora Rius, que parteix de la demanda de turistes i visitants. “La gent quan anem a visitar una ciutat volem experiències úniques, conèixer el que no veu tothom, el que està fora dels circuits habituals. A Vilafranca volem oferir aquestes experiències de la mà de ciutadans de la Vila que faran d’amfitrions”, ha dit Rius. El projecte Amfitrions de Vilafranca vol aprofitar “el talent que tenim a la ciutat i crear una xarxa de persones amb disponibilitat de temps, amb vocació de mostrar i descobrir la ciutat als visitants”, destacava la regidora.
Pel que fa al funcionament, M. Dolors Rius ha explicat que ara es dona el tret de sortida del projecte i es farà difusió entre les associacions culturals, veïnals, etc. Les persones interessades es podran inscriure en principi fins al 24 de maig i el programa s’iniciarà amb uns 15-20 amfitrions, que pot ser gent de totes les edats i aficions, sempre que estiguin motivats i amb ganes de donar a conèixer la seva ciutat a turistes. Per als potencials amfitrions es busquen perfils de persones amb inquietuds culturals, coneixedores del món casteller, persones interessades en la cultura del vi, persones que practiquin esport o s’interessin pels hàbits saludables i persones predisposades a portar a terme intercanvis culturals, obertes al món i que vulguin aprendre idiomes. “Serà una borsa de persones voluntàries, que donaran un servei gratuït. Aquestes persones estaran perfectament informades del que passa a Vilafranca i de les activitats que s’hi fan. El servei s’oferirà a l’Oficina de Turisme, hotels, etc i serà l’Oficina de Turisme la que s’encarregarà d’encaixar la demanda del turista amb l’amfitrió més adient, que rebran una petita formació i informació de dades bàsiques de la ciutat”, ha explicat M. Dolors Rius. Per la regidora, Amfitrions de Vilafrancasobrepassa el fet  turístic, és un acompanyament per fer viure, experimentar, ensenyar allò que no apareix a les guies turístiques”.
Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha remarcat que en la promoció turística Vilafranca “encara té molt de camp per córrer. Estem anant a millor i  ho podem fer bé. Estem optant per un turisme de qualitat i que no comporti problemes. Segons l’alcalde, “és molt diferent visitar una ciutat al costat d’una persona apassionada en algun aspecte concret. Amfitrions de Vilafranca és un projecte pioner que vol oferir vivències personals als turistes i visitants de la ciutat”.
Regull ha posat èmfasi que Vilafranca vol ser destinació d’enoturisme, de turisme cultural i esportiu. “Estem en un indret privilegiat i tenim un potencial enorme”, ha reblat l’alcalde.

Documents relacionats