Notícia

Pere Regull: “Cal reconèixer de manera permanent l’esforç que fa el col•lectiu de la gent gran”

28 de maig de 2019

Ahir al vespre, el Saló de Plens de l’Ajuntament de Vilafranca va acollir el pregó que dona el tret de sortida a la 10a setmana de la Gent Gran. La doctora Aurora Rupérez, metgessa geriàtrica del centre Ricard Fortuny, va ser l’encarregada de pronunciar aquest pregó que va encetar l’extensa programació d’actes que omplen la Setmana de la Gent Gran.
La doctora Rupérez va centrar el seu parlament en les condicions ideals per a un bon envelliment actiu i les mesures preventives que s’haurien de tenir en compte per assolir una bona vellesa, que es resumeixen en la prevenció, l’exercici, una bona alimentació, formació continuada, i un bon suport sanitari, social i familiar. La doctora del Ricard Fortuny va destacar també la importància de les emocions i les relacions socials com a elements bàsics per a una bona salut. 
Amb l’avís que amb aquesta millora de vida es triplicarà, d’ara fins al 2050, el nombre de persones de més se 65 anys, la doctora Rupérez va posar èmfasi en la necessitat d'”esforçar-se per a viure la vellesa de manera activa. Augmentar la qualitat de vida i envellir de manera correcta depèn, en un 75%, d’uns bons hàbits de vida”
L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va agrair molt el pregó de la doctora Aurora Rupérez, ja que “cal reconèixer de manera permanent l’esforç que fa el col.lectiu de la gent gran per demostrar la seva motivació, i mostrar-nos la seva experiència, tan indispensable per la nostra societat com particularment a les generacions que els anem darrera”
Pere Regull va insistir en la necessitat de la gent gran, per avançar, i en la confiança que s’ha de tenir en aquest col•lectiu.