Notícia

Pere Regull: “El xató és un plat característic que ens dona personalitat, ADN Penedès. Ens promociona a Catalunya i al món”

18 de febrer de 2019

La Festa del Xató de Vilafranca esgota les 2.100 racions a la venda

La  Festa del Xató de Vilafranca va assolir novament diumenge un gran èxit de convocatòria omplint la rambla de Sant Francesc. Cada any la festa augmenta de visitants i ja s’ha guanyat un lloc destacat dins del calendari festiu vilafranquí. 
El sol i la bona temperatura van ajudar, i a les 13.45h ja s’havien esgotat les 2.100 racions que van aportar els diferents gremis de la Ruta: Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès. Es van servir prop de 1.000 degustacions de vi.
Cada any es treballa per introduir-hi novetats. Aquesta 21a. edició no ha estat una excepció. El maritdatge del xató de Vilafranca amb els vins de la DO Penedès, a càrrec del sommelier Joan Lluís Gómez, va ser tot un èxit omplint les 40 places, els tallers infantils, plens de gom a gom, amb 80 places, i l’espectacle musical Funky, funky amb Orelletes de Xocolata, va animar tota la família amb música i ball.
Prop de 50 parades d’artesans del Penedès van acompanyar la festa, i van  millorar les seves expectatives de venda.
Durant la festa hi va ser present l’ambaixador de la Ruta, Josep Maria Albet i Noya, president de la DO Penedès, així com els presidents dels diferents gremis de la Ruta del Xató.
En representació de l’Ajuntament hi van assistir l’alcalde Pere Regull, acompanyat pels regidors i regidores M. Dolors Rius, Joan Manel Montfort, Aureli Ruiz i Xell Montserrat. En declaracions, la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, exposava que des dels 5 municipis que formen part de la Ruta del Xató es treballa coordinadament “fent promoció del territori amb un catàleg turístic impressionant per poder visitar les poblacions i els seus atractius i activitats per gaudir en família o amics”.
Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull remarcava que el xató és “un plat característic que ens dona personalitat, ADN Penedès. Ens promociona a Catalunya i al món. Són 90.000 plats de xató que se serveixen al llarg de la temporada als municipis de la ruta. Això és promoció del Penedès”. Segons l’alcalde, encara se’l pot potenciar més. “Tenim a tocar una Àrea Metropolitana que valora molt els llocs on sabem mantenir les coses tradicionals. Podem promocionar-lo més però s’ha d’estudiar bé com ho fem, perquè la festa encara té marge per créixer en els propers anys”, afirmava Regull.

Documents relacionats