Notícia

Pregó de la Fira del Gall 2017

13 de desembre de 2017

La periodista i sommelier professional Ruth Troyano pronuncia aquest any el pregó que suposarà l'obertura de la Fira del Gall, una fira centenària que ofereix una experiència completa de criança i degustació del Gall del Penedès, reconegut amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP).  Envoltada d'un mercat gastronòmic amb productes KM0 i d'una gran varietat de vins de la DO Penedès, el cap de setmana a Vilafranca del Penedès s'omple amb més de 50 activitats dins i fora del recinte firal, al parç de Sant Julià.

La pregonera d'aquest any, Ruth Troyano Puig (Reus, 1979), és llicenciada en Periodisme per la UAB, i Màster en Planificació i Gestió del Turisme Enològic i Sommelier Professional per la URV. Periodista freelance dedicada al món del vi i de l’enoturisme, assessora cellers i establiments hotelers i de restauració.

El vi m’emociona. Penso en les mans que l’han fet. Penso que, com la gastronomia, ha de ser identitari, social, saludable, sostenible i solidari. Diu Joan Roca que cuinar és cuidar. Quan cuinem i hi posem un bon vi, cuidem dues vegades”, ha comentat i en el seu pregó, ple de referències a la cultura del vi i al Penedès, Troyano en demostra la seva admiració.

En aquest enllaç pots consultar el text complet del pregó de la Fira del Gall 2017