Notícia

Presentada la 9a edició de la 10K de Vilafranca

27 de novembre de 2018


La cursa se celebrarà el diumenge 27 de gener de 2019, i començarà a les 11h del matí.

L’alcalde Pere Regull, acompanyat de la regidora d’Esports, Anna Doblas, dels organitzadors de la cursa, Fondistes Penedès, i dels representants de Pediatria Alt Penedès-Garraf, van presentar una nova edició de la 10K de Vilafranca del Penedès, que se celebrarà el diumenge 27 de gener de 2019.
Actualment, la 10K de la vila s’ha convertit en una de les curses de 10 quilòmetres més ràpides del panorama català, per ser un circuit 100% urbà i pla, tallat al trànsit i sense desnivell, de manera que facilita la rapidesa de la cursa. Des de l’organització, els representants de Fondistes van explicar que “s’està acabant de tancar algun serrell de tram del recorregut, que patirà pocs canvis respecte a d’altres edicions, i que estan sotmesos a la finalització d’algunes obres existents a dia d’avui a la nostra vila.” El circuit té una llargada de 5 kms, on s’hi faran 2 voltes, és pla i ràpid, per la qual cosa serà propici per a fer-hi grans registres. El temps i la distància estan homologats per la Federació Catalana d’Atletisme. 
Els Fondistes van recordar que la sortida i l’arribada serà, com sempre, a la rambla de Nostra Senyora; sortida per calaixos segons marca registrada en 10k; servei de llebres: 40′, 45′, 50′, 55′ i 60′. Des de l’organització es va fer novament una crida al voluntariat per tal de poder comptar amb l’ajuda ciutadana el dia de la cursa i aconseguir que es desenvolupi amb èxit.
Les inscripcions ja estan obertes a www.10kvilafranca.org, i es tancaran quan el nombre d’inscrits arribi als 1.500. Fondistes i l’Ajuntament de Vilafranca, des de la regidoria d’Esports, es van mostrar molt contents “per l’encert d’haver fet una inscripció conjunta de la Mitja de l’Espirall i de la 10K de Vilafranca, ja que a dia d’avui ja són més de 340 les inscripcions realitzades.”
La Fira del corredor es farà, novament, al claustre de Sant Francesc.

Mini 10K i projecte Infadimed
La regidora d’Esports Anna Doblas, es va mostrar “molt satisfeta de poder presentar una nova edició de la 10K, una cursa que ja s’ha convertit en un element més molt important per a la projecció i promoció de la nostra vila.” Així mateix, la regidora d’Esports va ser l’encarregada de presentar també una nova edició de la Mini10K i de l’entitat receptora de la recaptació solidària. Anna Doblas va anunciar que “per la tasca que realitzen, per la seva implicació en la Mini10K des de la primera edició, per la seva vinculació amb l’àmbit de la salut i de l’esport, la recaptació de les inscripcions es destinarà íntegrament al projecte Infadimed (Infància i Dieta Mediterrània).”
L’aportació solidària serà de 2euros, i una de les novetats d’enguany per a la Mini 10K és l’ampliació del recorregut a 2km.
Els representats de Pediatria Alt Penedès-Garraf i del projecte Inadimed, Jordi Fernàndez i Eva Casan, van voler mostrar “l’agraïment a l’Ajuntament de Vilafranca, per haver estat triats per a la recaptació solidària, i pel reconeixement que sempre mostren per la tasca que realitzem i per la confiança i col•laboració que dipositen en els nostres projectes. Som una xarxa, i el projecte Infadimed i el Capità Vitamines no existirien sense la complicitat de l’Administració, les escoles i els docents, els mitjans de comunicació i les famílies que han confiat en aquest projecte saludable que donarà fruits a llarg termini, però pel qual val molt la pena apostar i continuar treballant.”
Finalment, l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va cloure la presentació amb un agraïment “a tots aquells qui fan possible aquesta cursa que ens ha situat com a referent en el mapa esportiu del nostre país. És una cursa que la gent vol venir a córrer, i això ens beneficia com a ciutat.” L’Alcalde va voler fer un agraïment especial a Fondistes Penedès per “la seva màxima implicació en l’organització i per l’especial cura que es dedica al corredor.” Pere Regull va reforçar la crida al voluntariat ja que “el seu paper és de vital importància, la ciutadania ha de poder viure com a voluntària un esdeveniment d’aquestes característiques, on l’ambient és fantàstic. Necessitem voluntaris per tornar a fer una nova 10K d’èxit.”

Documents relacionats