Notícia

Presentada la nova temporada d’espectacles d’adults

14 de setembre de 2020

Aquest diumenge el Claustre dels Trinitaris ha acollit la festa de presentació de la temporada que ha estat el tret de sortida de la temporada setembre’20-gener’21 del teatre Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca.

La Festa amb aforament limitat i amb totes les mesures de seguretat per paliar la COVID-19 ha comptat amb l’espectacle de clown A la fresca de la companyia Anna Confetti/Cirquet Confetti, on tres personatges i una cadira gegant han sortit a prendre la fresca, generant diferents situacions còmiques; escenes quotidianes i surrealistes, que portades l’extrem esdevenen divertides.

Durant la jornada la periodista vilafranquina Laia Paretas s’encarregava d’anar desglossant totes i cadascuna de les propostes noves i reprogramades que es podran veure fins al mes de gener’20 al Teatre Cal Bolet i a l’Auditori Municipal.

Divuit propostes de setembre’20 a gener’21

En teatre hi haurà grans produccions com Sopar amb batalla, de Jordi Casanovas, una comèdia negra amb molts riures que compta amb un repartiment de luxe; Un dia qualsevol d’Oriol Tarrasón/Les Antonietes un espectacle que posa de relleu que la vida és massa curta per viure només 100 anys; i dues produccions de la Flyhard Produccions Instruccions per enterrar un pare, una reflexió carregada d’humor sobre un dels temes tabús socials: la mort, i l’espectacle Lo Nuestro, amb una família humil però no pobre. 

Les propostes de petit format del divendres al vespre són variades i atractives. Arrencaran amb Peix de la companyia Hotel Iocandi, un viatge humorístic ple de reflexió; Excalibur i altres històries d’animals morts que posa en evidència el pànic en què ha entrat la nostra espècie arran de diverses epidèmies i altres catàstrofes; i Mili KK una proposta per conèixer com es va gestar el moviment pacifista que a aconseguir abolir la mili.

La dansa de la temporada ens la porta la bailaora vilafraquina Ana Morales que s’ha fer un lloc en els cercles més potents del flamenc i que portarà a casa nostra l’espectacle Sin permiso. Canciones para el silencio. I la dansa clàssica de la mà de Ballet de Barcelona i la seva coreografia Mixed Bill de la qual ja vam tenir un tastet durant la gala de presentació.

La novetat de la temporada és la producció Nacional de Circ que compta amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat i el Grec Festival de Barcelona i les aportacions dels principals espais escènics municipals de Catalunya, entre els quals hi ha el teatre Cal Bolet.L’espectacle Estat d’emergència és una iniciativa destinada a potenciar l'activitat del circ català. Una creació col·lectiva per mostrar-nos, a través del circ, com veuen el món i com s’enfronten als problemes d’un planeta a punt de col·lapsar els i les joves artistes d’avui, i que ha acabat creant-se en plena emergència sanitària.

El tret de sortida a la programació de música serà per l’espectacle Obeses amb l’Orquestra Berga Jove i el Cor d’Obeses. Un concert que trenca tòpics i barreres estilístiques.

El cantautor Ramon Mirabet ens interpretarà el seu últim treball Begin Again i el polifacètic Rodrigo Cuevas ens farà xalar amb la fusió del folklore, el cabaret i el seu discurs àcid. Una proposta amb col·laboració del Festival EVA.

El Barnasants també serà present a l’Auditori de Vilafranca amb l’homentage a Ovidi 25.

L’estrenes també seran presents aquesta temporada. Jorn serà l’estrena local del projecte sonor i visual d’arrel contemporània dels artistes locals Ricard Parera, Jordi Cabestany, Marcel·lí Bayer i Carlos Martorell. Serà un dels actes de celebració dels 10 anys del Most Festival.

Wind (A la recerca del vent) serà la segona estrena que es farà a l’Auditori aquesta tardor amb el quartet de flautes de bec de Wind que combina repertori històric i actual.

La temporada musical la tancarà l’orquestra resident de l’Auditori, la Camerata Penedès, amb un únic concert: Haydn en Do. Un passeig pel classicisme i comptarà amb el solista Amat Santacana.

Venda d’entrades

La temporada la venda es realitzarà per trams. El primer tram inclourà els espectacles de setembre i octubre.

Venda per Internet

  • A partir del 15 de setembre
  • Des del Teatre Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca hem de recomanar la compra per Internet per qüestions de prevenció de contagi, tal i com indica el pla sectorial de les arts escèniques aprovat per la Generalitat de Catalunya.
  • La compra estarà oberta a tothom i des del primer dia es podran comprar entrades i abonaments de setembre i octubre.
  • La resta d’espectacles (novembre, desembre i gener) s’aniran posant a la venda per trams més endavant i s’anunciarà dins de cada espectacle de la web.

Atenció! Les entrades adquirides dels espectacles reprogramats no seran vàlides i s’hauran de comprar novament.

Venda a taquilles

  • Malgrat que la recomanació és la venda per internet, per a qui no tingui accés a internet les taquilles del Teatre Cal Bolet s’obriran al públic a partir del 17 de setembre, cada dijous de 18 a 20h. per a totes les persones que no puguin realitzar les seves compres per Internet i només es podran comprar entrades soltes dels espectacles de setembre i octubre (no hi hauran abonaments disponibles a taquilles).
  • Els espectacles programats els mesos de novembre, desembre i gener es posaran a la venda més endavant per trams i s’anunciarà dins de cada espectacle de la web.

Venda d’abonaments (només per Internet)

1r tram de venda dels espectacles de setembre i octubre

  • 2/25%: 2 o 3 espectacles: 25% de descompte
  • 4/35%: de 4 a 6 espectacles: 35% de descompte
  • 7/50%: 7 o més espectacles: 50% de descompte
  • Jove 2/50% fins a 30 anys): 2 o més espectacles: 50% de descompte

Els abonaments no són acumulables.

Aforament dels equipaments

El Teatre Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca per tal de poder mantenir la distància social tindrà un aforament del 50% de la seva capacitat habitual i serà obligatori l’ús de la mascareta durant l’espectacle.

Devolucions dels espectacles ajornats

El Servei de Cultura va iniciar el procés de  devolució d’entrades per Internet el dia 7 de totes les entrades dels espectacles ajornats. El procés s’allargarà uns dies degut el volum d’entrades a retornar.

Les devolucions a taquilla i per transferència hi estem treballant i informarem més endavant de la data d'inici de les devolucions.