Presentats els actes commemoratius del 8 de Març a Vilafranca

Presentats els actes commemoratius del 8 de Març a Vilafranca

01 de març de 2018

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca del  Penedès ha presentat un any més la programació prevista per aquest 8 de març-Dia Internacional de les Dones. Aquest any s’han presentat prop d’una dotzena d’actes per posar èmfasi, reivindicar i sensibilitzar tota la ciutadania de les desigualtats de gènere encara existents.
Actes a destacar són la conferència institucional a càrrec de Eulàlia Lledó, filòloga romànica, escriptora i jubilada, experta investigadora dels biaixos sexistes i androcèntrics en la literatura i la llengua i la seva repercussió en l’ensenyament. L’acte institucional anirà acompanyat de la lectura del manifest a càrrec de la periodista i exadministradora de la Festa Major, Eva Hidalgo.
Un altre dels actes destacats serà el Sopar de les Dones, enguany amb la presència de la periodista i escriptora Asha Miró, que farà de Mestra de Cerimònia, pronunciarà una conferencia i acompanyarà totes les dones al llarg del sopar. Enguany el Sopar de les Dones, ja s’anticipa com un èxit, veient que en tres dies és van exhaurir tots els tiquets posats a la venta.
La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, ha afirmat que la programació i commemoració del Dia Internacional de les Dones és “una oportunitat per a fer èmfasi i reflexionar sobre el desplegament de les polítiques d’igualtat i de gènere i el seu desplegament territorial, així com les fites i reptes que s’han aconseguit”. Per la regidora, queda molta feina per fer en la lluita per a la igualtat, “mostra d’això és l’escletxa salarial encara existent o la poca presència de dones en càrrecs directius”.