Notícia

Projecció i xerrada en el marc de l’exposició “Història de les mans”

31 de gener de 2023

Aquest dissabte 4 de febrer, a les 19h, en el marc de l’exposició “Història de les mans”, la Sala dels Trinitaris acollirà la projecció i xerrada “Una història de les mans al cinema” a càrrec del director i productor cinematogràfic Francesc Alarcón.

Com a activitat vinculada a l’exposició que des del 20 de gener es pot veure a la Sala dels Trinitaris, el productor i director de cinema Francesc Alarcón proposa un recorregut per la història del cinema on es farà el visionat i l’anàlisi de diferents fragments de pel·lícules, amb referències clàssiques, des de Jean Renoir, Robert Wiene, Abel Gance i Clarence Brown, fins a l’actualitat amb Leos Carax, Hou Hsiao Hsien, Béla Tarr i David Lynch, que recorren l’ús narratiu de les mans a la història del cinema.

Es farà especial èmfasi en com les mans són un recurs per informar subliminarment o de manera simbòlica idees que serveixen per dotar d’expressió a les imatges; fent que aquestes siguin imprescindibles per captar una comprensió del conjunt narratiu de l’obra.

La sessió acaba amb la projecció d’un curtmetratge de Jirí Trnka i una petita anàlisi de l’ús de les mans al mateix.

Francesc Alarcón

Va  néixer el 26 d'abril de 1985 a Mataró. Es va graduar en direcció cinematogràfica i guió al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya. Va debutar amb el curtmetratge Mare i filla, protagonitzat per la reconeguda actriu Núria Prims. El 2009 va fundar Prôcessus Creatius, amb la qual desenvoluparia la seva posterior carrera. L'any 2010 va formar part del jurat a l'AIFF (Athens International Film Festival).

Com a director i guionista ha creat: Mare i filla (2010), Sonet nocturn (2014), SANDRA (2016).  Com a director de fotografia: Blanc d'amor (2016). SANDRA (2016). L'amor blanc de Besançon (2018). Sota una nit d'estels (2019). Amor blanc (2020).

L’assistència a “Una història de les mans al cinema” és gratuïta i no requereix inscripció prèvia.

Accessibilitat