Notícia

Propostes locals i grans èxits del panorama musical, teatral i de dansa a la nova programació del Teatre Cal Bolet i de l’Auditori

11 de juliol de 2019

L'Auditori Municipal va acollir aquest dimarts l'acte de presentació de la programació de setembre de 2019 al gener de 2020 del Teatre Cal Bolet i de l'Auditori amb una posada en escena estiuenca i amb música en directe. Més de 230 persones van voler conèixer de primera mà l'oferta per a la propera temporada.

La presentació va comptar amb la presència de l'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i d'altres membres del consistori. Regull va obrir l'acte destacant la qualitat de la programació i les dades de la darrera temporada “que ens ha permès situar el Teatre Cal Bolet i l'Auditori Municipal a la Xarxa E3 del Sistema Públic d'equipaments escènics i musicals de Catalunya, al costat de ciutats amb més població que Vilafranca”. L'alcalde va detallar que un total de 24.891 espectadors van passar la darrera temporada per Cal Bolet i l'Auditori (adults, familiars i escolars). Puja també l'ocupació que ja és del 73'4%, amb una mitjana de 200 persones per espectacle. El nombre d'Amics arriba a les 4.100 persones, i creix un 43% els beneficiaris del programa Apropa Cultura. “Estem contents perquè aquestes dades refermen que Vilafranca dóna importància a la cultura i n'hi continuarem donant en el futur”, va afirmar Regull. 

L'actor Dafnis Balduz va ser el mestre de cerimònies i va anar desgranant totes les noves propostes de la nova temporada: un total de 17 per a tot tipus de públics i de diferents gèneres. L'acte, que per primera vegada s'emetia en directe per Penedès Televisió, va inlcoure entrevistes i actuacions de la companyia Flyhard i Marta Aran, Vox Harmonica, Criatures, i Joan i Roger Pera. 

La programació 
En teatre hi haurà grans produccions com Això ja ho he viscut, de J.B Priestley de la Perla 29, que compta amb la direcció de Sergi Belbel i amb un repartiment de luxe; Rhümia una obra de la companyia Rhum & Cia que continua l'estela de Rhum amb la voluntat de fer-nos riure i despertar emocions alegres i absurdes; i Lapònia, amb la interpretació de Meritxell Calvo, Roger Coma, Meritxell Huertas i Manel Sans. 

Les propostes de petit format del divendres arrencaran amb Les coses excepcionals, de Pau Roca; Arma de Construcción Masiva, de la jove companyia José y sus Hermanas; i Els dies mentits i Estat Decepció, de la Flyhard. L'espectacle multidisciplinar Not a moment too son, de la companya Thorus Arts i dirigit pel vilafranquí Ferran Carvajal.

El tret de sortida a la programació de música serà per l'espectacle Papà Mozart amb Joan i Roger Pera i l'Orquestra Simfònica del Vallès. Clara Peya hi serà amb el seu projecte Estómac. També Mariola Membrives pujarà als escenaris per interpretar Lorca. Claudio Monteverdi serà present en la versió escenificada que interpretaran Vox Harmonica; la música de cinema amb Salvador Vidal i un quartet de corda, el treball més personal de la jove saxofonista Eva Fernández, la guitarra de Pau Figueres amb la seva banda i el nou treball de Xarim Aresté. Tancarà la temporada musical Praxinoscopi de Criatures.

Venda d'entrades i abonaments 
Els dies 10, 11 i 12 de juliol, de 18h a 20h, i a Cal Bolet s'obrirà la venda d'entrades a taquilla exclusiva per a les persones titulars del Carnet d'Amic. A partir del dia 18 de juliol estarà oberta a tothom la venda a través de la taquilla. 
La venda per Internet d'entrades i d'abonaments serà per a tothom a partir del 13 de juliol.