Recta final del concurs El contenidor d’Or, amb Vilafranca al capdavant

Recta final del concurs El contenidor d’Or, amb Vilafranca al capdavant

11 de abril de 2018

Vilafranca és al capdavant del rànquing de les ciutats que participen en el concurs El Contenidor d’Or, organitzat per Ecovidrio per premiar el compromís dels ciutadans en el reciclatge de vidre.
Els municipis participants han d’aconseguir incrementar la seva pròpia taxa de reciclatge del vidre, és a dir, els quilos de vidre que recicla cada habitant.
Des del novembre de 2017, cada mes es quantifiquen els residus de vidre que es reciclen a la ciutat i es comparen amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. El concurs finalitza aquest mes d’abril.
Es proclama guanyador mensual el municipi que més hagi augmentat, en percentatge, el vidre reciclat. A més, el guanyador final serà el que sumi un increment més gran durant els 6 mesos del concurs.
El guanyador mensual del mes de març ha estat Tarragona amb el 17% seguit de Vilafranca amb el 8% i de Granollers amb el 7%, però Vilafranca es manté com a primera del rànquing general amb un 11,65%, seguida a poca diferència per Rubí amb l’11,30%.
En aquestes darreres setmanes de concurs, l’Ajuntament encoratja la ciutadania de Vilafranca a reciclar el màxim de vidre possible i mantenir la línia de creixement sostingut del reciclatge del vidre. Quedar primers suposa rebre una aportació de 20.000 euros d’Ecovidrio que serien destinats a un projecte social de la ciutat, concretament al projecte de millora de l’Alberg de Càritas, situat al costat del Cementiri.
Més informació: http://elcontenidordor.cat/el-concurs/

Documents relacionats