Notícia

Regull: “Els nous aparcaments sobre la llosa de la via potencien la intermodalitat del transport i la capitalitat comarcal i comercial”

08 de maig de 2017

S’obre el nou aparcament darrere de l’Arxiu Històric amb 86 places i que a final d’any seran 180 amb l’aparcament previst a la zona de Santa Digna.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel regidor de Territori i Serveis Urbans, Josep M. Martí, i pel tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, ha visitat aquest matí els treballs ja finalitzats del nou aparcament que s’ha construït tocant al passeig Rafael Soler i al carrer Camp del Cellerot, darrere de l’Arxiu Històric Comarcal. També hi eren a la visita, la presidenta de l’AV del Poble Nou, Fina Milà, i altres membres de la junta.
A partir d’avui mateix, ja està obert aquest aparcament, que segons explicava el regidor Martí, disposa de 86 places i ha costat uns 290.000 euros. Segons el regidor, “aquesta és la primera fase dels aparcaments que estan previstos sobre la llosa. A partir de juny-juliol esperem començar les obres a la zona de Santa Digna on hi haurà un nou aparcament d’unes 90 places més, s’ordenarà la cruïlla, ja no hi haurà la rotonda quadrada que tenim ara, l’avinguda Vilanova enllaçarà directament amb el carrer Santa Digna, sense haver de fer els girs actuals, i es restablirà la Creu de Santa Digna”. Per Martí, l’espai del nou parcament ha quedat molt digne tenint en compte que és un espai molt utilitzat per la seva proximitat amb el centre i que relliga el Poble Nou i la Girada.

Espai per a gossos
Un cop finalitzades aquestes obres, s’iniciaran les d’un espai per a gossos que se situarà entre l’Arxiu Històric i els Jutjats, a la zona del bosquet, on actualment hi estacionen vehicles. “Aquest espai permetrà que no es vegin tants gossos per la gespa de sobre la llosa”, ha dit Martí.
Per la seva banda, Pere Regull ha afirmat que es van complint les diferents fases d’urbanització de la llosa de la via amb zones de passeig, d’esbarjo, d’aparcament, etc. “D’any en any anem trencant aquell espai gris que separava el Poble Nou i la Girada per cohesionar més aquests barris”, ha dit l’alcalde.
Per Pere Regull, aquest nou aparcament els futurs que es preveuen a la zona, permetran enfortir la capitalitat comarcal i comercial de Vilafranca, així com la intermodalitat en el transport públic. “Tenir tantes places d’aparcament a 5 minuts del Centre comercial i tocant a les estacions de tren i bus ens dóna força a l’hora de reclamar aturades de trens regionals”, ha explicat l’alcalde Regull.
Després de la zona de Santa Digna, Pere Regull espera que es pugui abordar la zona de l’Estació de Tren i del carrer del Comerç. “Hem d’esperar per conèixer com quedarà la zona de l’estació. Sabem que ADIF ho té en cartera, però no ens ho expliquen”, ha dit l’alcalde.

Documents relacionats