Notícia

RENFE invertirà 3.6 MEUR a l’estació de Vilafranca

08 de octubre de 2019

El tinent d'alcalde de l'Àrea d'Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i el tinent d'alcade i portaveu del govern, Aureli Ruiz, han informat en roda de premsa del projecte de millora de l'estació de rodalies de Vilafranca que RENFE ha tret a licitació. Romero ha recordat que l'edifici de l'estació data de l'any 1865 i que és un edifici patrimonial per on diàriament hi passen uns 6.000 usuaris. “RENFE té 150 estacions a Catalunya. El treball de l'equip de govern s'ha centrat en que l'estació de Vilafranca estigui en el primer paquet de 35 estacions a remodelar”, ha dit Romero. Es preveu una inversió de 3.6 MEUR i una durada de les obres de 15 mesos. El període de licitació finalitza aquest dijous 10 d'octubre.

El regidor d'Urbanisme ha explicat que els objectius de la remodelació són separar l'itinerari urbà dels circuits propis de l'estació, “ja que actualment els itineraris són molt confosos i tot és molt obert”. La passera actual des del carrer del Comerç es dividirà en dues, una per a qui no hagi d'accedir a l'estació i una per als usuaris de RENFE. Es millorarà l'acessibilitat tant per a persones amb mobilitat reduïda com per a persones invidents. També es reformaran els WC i es millorarà la il.luminació. “Com que l'edifici de l'estació està catalogat i no es pot modificar, s'aprofitarà l'espai sota la marquesina per integrar-hi un edifici de vidre on hi haurà la part més funcional d'accessos a les vies”, ha afirmat Francisco Romero. La zona de les andanes també té goteres i el paviment és provisional en molts trams, deficiències que han de quedar subsanades en aquestes millores previstes. “Des de 2006 que no s'invertia en aquesta estació. Ja li tocava per acabar amb aquesta situació de provisionalitat”, assegurava el tinent d'alcalde. Romero ha recordat que aquesta obra la farà RENFE i l'ha desvinculat de la reclamació a ADIF perquè Vilafranca assoleixi una parada de trens regionals “que haurà de ser via negociació amb la secretaria d'Estat”, del projecte de nova urbanització del carrer del Comerç que farà l'Ajuntament l'any vinent i que estarà pressupostat en uns 2.4 MEUR o de la demanda de més trens directes i semidirectes a Barcelona que està pendent del soterrament de les vies a la zona de Sants.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde Aureli Ruiz ha dit que un dels objectius d'aques mandat és finalitzar la urbanització de la llosa de la via i l'únic tram que falta és la zona de l'entorn de l'estació. “Un cop estigui acabada la millora de l'estació podrem abordar la urbanització de l'entorn, que serà cap al final de mandat”, ha afirmat Ruiz. La urbanització d'aquest tram estaria pressupostada en uns 2 MEUR que, sumarts als 3.6 MEUR de les millores a l'estació i els 2.4 MEUR de la urbanització del carrer del Comerç es convertirà en una de les inversions més grans de la història de Vilafranca”, segons el portaveu del govern.