Notícia

Torna la Marató de Donants de Sang a Vilafranca abans de Festa Major

22 de agost de 2019

Fins a les 21 hores d'aquest vespre, el Casal de Vilafranca acull una nova edició de la Marató de Donants de Sang. Per tercer any consecutiu, la marató s'inclou com a acte previ de la Festa Major vilafranquina i compta amb el suport dels Administradors, 'sangfluencer' d'aquesta edició. Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer, amb l'objectiu de sumar donacions i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, sigui a les xarxes o presencialment.

Poc abans de les 11 del matí, la regidora de Salut de l'Ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas; els Administradors de la FM2019 i membres dels Donants de Sang a l'Alt Penedès han fet la primera actualització del marcador, que pujava a 30 persones que havien fet donació de sang. La regidora de Salut valorava que la d'avui és una bona data, en els dies previs a la Festa Major: "Vilafranca respon molt bé a les donacions de sang, és una ciutat molt sensible i sempre destaca pels bons resultats de les campanyes. A l'estiu, hi ha més necessitat de donacions, i ara que s'acosta la Festa Major i moltes persones tornen de les vacances, és un bon moment per aquesta convocatòria".

Els Administradors de la FM2019 donen suport a la Marató de Sang i n'han fet difusió en els darrers dies. Jonathan Moreno, en nom del quintet, animava tothom a fer donació de sang i feia un agraïment als organitzadors de la convocatòria.

La Marató de Donants de Sang de Vilafranca del Penedès és avui divendres, 23 d'agost, fins a les 21 hores del vespre a les instal·lacions del Casal de Vilafranca.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:

  • Tenir més de 18 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada
  • Per donar sang no cal estar en dejú. 


Al web www.donarsang.gencat.cat es dóna resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.