Notícia

Treballs de reposició d’arbrat viari a Vilafranca

10 de març de 2020

En els darrers dies s’ha iniciat la campanya de reposició de l’arbrat a les vies públiques de Vilafranca. Any rere any, moren alguns dels gairebé 14.000 exemplars d’arbrat viari a les zones urbanitzades del terme municipal de Vilafranca. Aquestes morts poden ser causades ja sigui perquè l’arbre finalitza la seva  fase biològica, per vandalisme, per accidents, plagues, obres o condicionats urbanístics.
Es plantaran una cinquantena d’arbres distribuïts en diferents indrets de la vila. Cada any, atenent a la disponibilitat de pressupost, es contracta una empresa especialitzada per fer aquests treballs de reposició. Enguany els treballs tenen un import de 25.359 euros
Amb la voluntat de millorar la gestió del manteniment d’aquest arbrat, enguany els tutors dels arbres s’identifiquen amb una franja de color lila, que en facilitarà saber l’any de plantació per posteriorment valorar-ne la temporalitat de reg necessària. Tanmateix, i amb la finalitat d’aconseguir el bon assentament de l’arbrat i el desenvolupament dels arrels en profunditat, en alguns exemplars s’hi instal•len tutors quàdruples i, en les espècies de capçada gran, malla anti-arrels per evitar un possible aixecament del paviment.