Notícia

Tres detencions i diverses denúncies per alcoholèmies positives en la conducció aquest cap de setmana a Vilafranca

19 de febrer de 2024

La Policia Local de Vilafranca ha dut a terme entre divendres i diumenge tres detencions, una per furt d’ús de vehicle a motor, una altra per tràfic de drogues i una tercera per robatori amb força a l’interior de vehicle. Així mateix també ha cursat diverses denúncies a conductors i conductores que van donar positiu en controls d’alcoholèmia o que van ser enxampats fent infraccions de trànsit.

La primera detenció va ser passades les 12 de la nit de divendres a dissabte quan una patrulla va detectar al carrer de Cal Bolet un individu que feia dies que era objecte d’investigació per part de la Policia Local per un presumpte delicte de furt d’us de vehicle a motor i falsedat documental. La investigació va permetre recuperar una motocicleta sostreta a la qual se li havia llimat el bastidor i canviat la matrícula. Després de fer gestions amb el fabricant i la ITV, es va poder demostrar que la motocicleta era sostreta amb una falsificació de matricula.

La segona detenció va ser diumenge a la tarda cap a les 18h al barri de l’Espirall quan una patrulla que es trobava fent vigilància a la zona va detectar un individu que s’acostava a la finestreta d’un vehicle i lliurava una paperina a una persona que es trobava a l’interior. Els agents van actuar immediatament identificant els dos homes, incautant la paperina, que va resultar ser de marihuana, i detenent un d’ells per un presumpte delicte contra la salut pública.

La darrera detenció es va practicar cap a 2/4 d’1 de la matinada d’aquest dilluns arran de la trucada veïnal avisant d’un robatori amb força a l’interior d’un vehicle al carrer Sant Pere. Els agents s’hi van adreçar immediatament i van enxampar el presumpte lladre a l’interior del vehicle amb diversos objectes sostrets, que es van poder retornar al propietari del vehicle. A poca distància els agents van identificar un possible segon implicat al qual se’l va denunciar per possessió d’una bossa de marihuana.

Els tres individus detinguts aquest cap de setmana han passat a disposició judicial.

D’altra banda, la Policia Local ha denunciat aquest cap de setmana diversos conductors i conductores per donar positiu en controls d’alcoholèmia o arran d’infraccions de trànsit.

Així, cap a les 5.30h de dissabte els agents van denunciar una conductora per posar en perill vianants. En les proves va donar positiu en alcoholèmia i se li va immobilitzar el vehicle. La matinada de diumenge es van denunciar dues conductores més i un conductor que van donar positiu en controls estàtics d’alcoholèmia. En tots els casos els vehicles van quedar immobilitzats al dipòsit. També diumenge a tarda es va denunciar un altre conductor per alcoholèmia positiva i un acompanyant d’un altre vehicle per possessió de dues peces d’haixix.

Finalment dissabte al migdia, cap a les 14h es va produir una baralla a la rambla de la Generalitat, al barri de la Girada, per una presumpta discussió de trànsit. Al succés s’hi van personar patrulles de la Policia Local i de Mossos d’Esquadra i l’incident va finalitzar amb dos individus denunciats per barallar-se a la via pública i fer cas omís als agents.