Notícia

Una dotzena d’actes a Vilafranca per commemorar el 8 de Març-Dia Internacional de les Dones

02 de març de 2016

 

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Vilafranca ha programat tot un seguit d'actes al llarg de tota la setmana del 8 de març, destinades a reivindicar i sensibilitzar a tota la ciutadania vers les desigualtats i més concretament la igualtat de gènere. 

La regidora d'Igualtat, Montse Arroyo, i la tècnica d'Igualtat, Eva Millas, van explicar aquest dilluns a la tarda les activitats organitzades en què destaca l'acte institucional, que tindrà lloc el proper dimarts 8 de març, amb la lectura del manifest a càrrec d'Isabel del Pilar Valero, que és defineix com a dona nascuda lliure, dins un ordre dominant, que rebutja qualsevol etiqueta que la subordini i intenta articular la veu dins del camp literari i poètic. També comptarà amb l'acompanyament de Mar i Mon, del grup Fusió Musical. En acabar la lectura del manifest, seguirà la conferència d'Arantxa Alonso, llicenciada en CAFE, diplomada en MEF i entrenadora de futbol, titulada El paper de les dones en l'esport. L'acte tindrà lloc a les 19h a l'Escorxador.
Enguany i com a novetat, és farà la presentació del calendari del 8 de març, el qual no s'havia tornat a editar des de l'any 2009-2010. L'elaboració i disseny del calendari ha estat a càrrec de l'alumnat de la Fundació l'Espiga. “Volem fer un agraïment especial a la fundació, els educadors i educadores, pares i mares i tot l'alumnat, per la tasca realitzada i principalment que ens ajudin donar veu a tots els col·lectius que d'una manera o altre pateixen algun tipus de discriminació”, explicava Montse Arroyo. L'acte tindrà lloc dilluns 7 de març, a les 15,30h, a la Fundació l'Espiga. 

S'ha elaborat un fulletó que recull tots els actes programats entorn d'aquesta setmana amb la col.laboració de les associacions i organitzacions La Llum del Nord, Associació el Fath per dones, Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Metges del Món, Xicots de Vilafranca, Fundació l'Espiga, Avalot i Sindicalistes Solidaris.

Pel que fa les exposicions, a través de l'Observatori de les dones es podrà veure del 23 al 9 de març la mostra Imatges per pensar, exposada al passadís del Hospital Comarcal de l'Alt Penedès; Treballadores del món, del 7 al 31 de març, amb l'acte inaugural el dia 7 de març, a les 19,30h, a l'Escorxador, amb la xerrada Els treballs de les dones: una realitat ignorada?, a càrrec de Teresa Torns, professora de la UAB; i l'exposició Les dones a les muntanyes del Nord del Marroc, del 7 al 24 de març, organitzada per l'associació La Llum del Nord i exposada a la Biblioteca Torras i Bages. 
Els actes es clouran el 12 de març amb el Sopar de les Dones que tindrà lloc al local de la colla Jove de Vilafranca.