Notícia

Una exposició en homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, al claustre de Sant Francesc

15 de juliol de 2019

Aquest divendres 19 de juliol, a les 19h, s’inaugurarà al claustre de Sant Francesc l’exposició “Pepe Carvalho. Homenatge a Manuel Vázquez Montalbán”.
Jaume Plensa, Francesc Artigau, Eduard Arranz Bravo, Benet Rossell, Juan José Uslé, José Luis Pascual, Josep Maria Riera i Aragó, Menchu Llamas, Waltraud Maczassek, José Manuel Ciria, Eduardo Arroyo, Miquel Navarro, Abraham Lacalle, Anna Monzó, Joan Pere Viladecans, Maïs, Santi Moiz i Francisco Leiro presentaran obres en paper i escultòriques estretament lligades al personatge literari creat per Manuel  Vázquez Montalbán.
L’exposició que es presenta dins el cicle Paraules al Claustre  i + fa un recorregut pels llibres de Pepe Carvalho. Una proposta que permet presentar aquest famós personatge i al seu autor i alhora mostrar una significativa representació de grans artistes contemporanis. Les obres han estat realitzades sobre paper per tal d’apropar-nos també al suport material amb que s’escriuen els llibres. També hi haurà tres peces escultòriques. En aquesta exposició de literatura, pintura i escultura, les gestes o errors de l’antiheroi gallec i de l’enorme figura intel•lectual de seu creador, són la causa que mou a la investigació, la recerca, la curiositat o el repte, que desencadena la necessitat de crear que hi ha al darrera de cadascuna d’aquestes obres.
L’exposició d’aquests divuit reconeguts artistes ha estat comissariada per Gabriel Serrano, gestor cultural i comissari d’exposicions. La seva trajectòria organitzant exposicions va començar l’any 1995 i des d’aleshores ha produït exposicions individuals i col•lectives arreu del món.
L’any 2001 va decidir obrir una llibreria-galeria d’art a Sitges, Òpera. La galeria es va tancar a principis de l’any 2004 i la llibreria va haver de tancar l’any 2013. Tanmateix, Gabriel Serrano ha sabut mantenir viu el vincle entre art i literatura i d’aquí ve que gairebé totes les exposicions que ha comissariat tinguin un marcat accent literari.
La inauguració tindrà lloc al mateix claustre de Sant Francesc, a les 19h, i serà la darrera exposició del cicle Paraules al Calustre i + d’enguany. Comptarà amb la presència del seu comissari que en farà la presentació i amb la presència d’alguns artistes presents a la mostra com Waltraud Macsassek.
L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 18 d’agost, amb horaris de dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenge d’11 a 14h.