Notícia

Vilafranca acull aquest 11 de març la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”

07 de març de 2019

Vilafranca acollirà el proper dilluns 11 de març, de 16 a 20h, a la rambla de Sant Francesc, una jornada de donació de sang en el marc de la campanya Els Bombers t'acompanyen a donar sang. Es tracta del 4rt any en què la ciutat participa en aquesta campanya organitzada pel Banc de Sang i Teixits i els Bombers de la Generalitat de Catalunya. Juntament amb l'Ajuntament de Vilafranca, l'Associació de Donants de Sang de l'Alt Penedès, un total de 28 municipis se sumen a aquesta iniciativa solidària que busca aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves. 

ACTIVITATS 
A més de les activitats que realitzarà els Bombers de Vilafranca, també hi participarà la policia local de Vilafranca amb una exhibició canina. 
Creu Roja de l'Alt Penedès i l'Associació de donants de Sang de l'Alt Penedès organitzen un taller infantil i donaran suport durant tota la tarda a les activitats i la campanya de donació de sang. 

Setmana Santa, època crítica 
Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d'hàbits i les vacances fan que la població s'acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l'abril per tal d'assegurar que es mantenen les reserves. 
Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s'extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l'any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia. 

Bombers amb Cor 
Aquesta iniciativa va néixer a partir d'un grup de bombers de diferents àmbits i regions d'emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. El cartell d'enguany està protagonitzat per bombers de Sabadell. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d'un grup de professionals del Cos.

Documents relacionats