Notícia

Vilafranca culmina la senyalització turística amb la instal•lació de cartelleres i tòtems informatius

19 de febrer de 2019

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, han presentat aquest dimarts la 2a fase de senyalització turística de la ciutat, que ha consistit en la instal•lació de 10 elements (6 senyals informatius formats per una cartellera i un tòtem i 4 tòtems interpretatius d’elements d’interès).
La regidora ha recordat que l’any 2016 es va elaborar un pla per millorar la senyalització turística de la ciutat, que s’ha materialitzat en dues fases. En una primera fase es van instal•lar els senyals adossats a les façanes d’edificis patrimonials i es van senyalitzar les rutes modernista i medieval amb plaques direccionals a terra i el Camí del Vi. Les 2 fases han comptat amb una subvenció del 75% del cost per part de la Diputació de Barcelona. La primera fase va tenir un pressupost de 45.000 euros i aquesta segona d’uns 38.000 euros
“En aquesta segona fase s’han substituït les antigues cartelleres amb peus d’alumini per les cartelleres turístiques de gran format i també s’han senyalitzat amb monòlits dels edificis patrimonials més emblemàtics de la ciutat: la basílica de Santa Maria, el claustre de Sant Francesc, el Cementiri i Vinseum, que s’instal•larà quan estiguin acabades les obres”, ha explicat Rius. Pel que fa a les 6 cartelleres, situades a l’aparcament d’autocaravanes, l’espai jove “La Nau”, l’estació de RENFE, l’estació d’autobusos, la plaça del Penedès i la Zona Esportiva, contenen un plànol turístic en dues versions, una versió per als senyals ubicats al centre de Vilafranca i una versió més àmplia per als senyals ubicats fora del centre. Les cartelleres porten informació de les rutes turístiques i dels actes més destacats del calendari festiu i lúdic vilafranquí.
La informació es pot trobar en 4 idiomes (català, castellà, francès i anglès). Tots els senyals porten incorporat un codi QR que porta el visitant directament a la pàgina de l’aplicació Inventrip on s’allotgen els continguts relatius a cada un dels punts d’interès. Així mateix, cada senyal té un beacon instal•lat que emet un senyal i es comuniquen directament amb el mòbil de l’usuari. El beacon es troba ubicat en una capseta amb tapeta de seguretat encastada en el paviment.
La regidora Rius ha destacat l’estètica de la nova senyalització “molt integrada a la ciutat i al paisatge penedesenc. El Camí del Vi també segueix la mateixa línia”.
Per cloure, l’alcalde Pere Regull ha emmarcat la nova senyalització turística en la “preparació de la ciutat per acollir un turisme cultural, que no sigui de masses i que ens aporti coses positives. Tenir una ciutat endreçada, ben senyalitzada, farà que ens vingui turisme de qualitat i els primers que en gaudirem serem els vilafranquins”.