Vilafranca del Penedès, una de les primeres ciutats catalanes que rep el distintiu Ciutats i Viles amb Caràcter

Vilafranca del Penedès, una de les primeres ciutats catalanes que rep el distintiu Ciutats i Viles amb Caràcter

30 de novembre de 2017

Juntament amb Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus i Tortosa.
Ahir a la tarda va tenir lloc al Palau Moja de Barcelona l’acte de lliurament dels primers distintius de Ciutats i Viles amb Caràcter. El director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, van ser els encarregats del lliurament. Per part de l’Ajuntament de Vilafranca, el va recollir la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius.
La distinció de Ciutats i Viles amb Caràcter és una marca de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Coneixement, que ahir van  rebre les ciutats de Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa.
Aquesta marca té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya –més enllà de Barcelona- i promocionar aquelles ciutats que combinen diferents aspectes (cultura, art, gastronomia, arquitectura, innovació, etc.) per oferir al visitant una experiència completa. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i amb una forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, enogastronòmic, artístico-creatiu, entre d’altres.
La marca Ciutats i Viles amb Caràcter forma part del programes de treball de l’Agència Catalana de Turisme en l’àmbit del turisme cultural. El seu objectiu és atraure aquells turistes interessats pel turisme cultural i posicionar Catalunya com una destinació de referència en aquest segment.

Documents relacionats