Notícia

Vilafranca estrena aquest mes de maig la marxa cicloturista Clàssica Penedès

09 de maig de 2018

El proper diumenge 27 de maig s’estrena la marxa cicloturista Clàssica Penedès, amb sortida i arribada a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca. Organitzada per Cicles Sans i LetsVelo, compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, que destaca l’atractiu d’aquesta convocatòria: “a banda de ser una prova esportiva, tot i que no competitiva, és també una acció de promoció del territori i estem agraïts que hagueu pensat en el Penedès. Tenim un territori preciós, sobretot en primavera, sense res a envejar a d’altres regions europees”, valorava la regidora de Promoció Turística, Maria Dolors Rius. La presentació de la cursa s’ha fet aquest dilluns a l’Ajuntament de Vilafranca, amb presència dels organitzadors Ricard Sans i Pere Arnan, i les regidores d’Esports, Anna Doblas, i de Promoció Turística, Maria Dolors Rius.

La marxa és una ruta no competitiva en bicicleta de carretera, que presenta dos circuits: un de 125 quilòmetres i un altre de 89 quilòmetres, més assequible, pedalant entre vinyes i turons, per carreteres poc transitades, majoritàriament de l’Alt Penedès, però també per trams al Baix Penedès, l’Alt Camp i l’Anoia. Al llarg del recorregut es troben els alts de Les Ventoses, Pontonenc i Font-rubí (dos en el cas del recorregut curt), poblacions com El Pla de Manlleu, La Llacuna o Guardiola de Font-Rubí, i llocs d’interès com el Pont Romà, el Circuit Olímpic de ciclisme en ruta de Barcelona 92 o el Conjunt Monumental de la Roca.

La marxa transcorre per territori penedesenc, amb 4 avituallaments durant el circuit, ofereix servei de massatges muscular, mallot i bossa del corredor de regal i sortejos entre participants. Els organitzadors pretenen consolidar aquesta marxa en el calendari anual, amb un producte atractiu per al participant, que pugui créixer en el futur. 

L’organització calcula que hi haurà una participació d’entre 250 i 300 corredors. Les inscripcions estan obertes fins al dia 15 de maig al web www.classicapenedes.com. També es poden fer presencialment a l’establiment de Cicles Sans. Els dorsals es recolliran a la zona esportiva de Vilafranca, abans de la sortida de la marxa cicloturista, que serà a les 8.30h des de la rambla de Sant Francesc.