Notícia

Vilafranca incorpora equips més eficients i respectuosos amb el medi per a la neteja viària

21 de juliol de 2021

En el marc del nou contracte de neteja viària per als propers 2 anys signat entre l’Ajuntament de Vilafranca i la Fundació Mas Albornà, concessionària del servei, recentment s’han incorporat nous vehicles per renovar-ne la flota.

La renovació de la flota de vehicles estava inclosa en el nou contracte i afavoreix l’eficiència en el treball i la reducció de l’emissió de gasos derivats de la combustió dels motors que, essent de nova generació, seran menys contaminants. Amb els vehicles elèctrics també s’afavoreix la disminució de la contaminació acústica.

D’aquesta manera, s’incorporen al servei 2 escombradores d’última generació amb més capacitat de neteja, una baldejadora, un vehicle d’aigua a pressió de 750 L, un camió de caixa oberta per recollir mobles i trastos i un vehicle elèctric per a la supervisió de les tasques.

Les màquines escombradores compten amb tres raspalls  amb els quals augmenten l’amplitud de l’escombrada. La capacitat d’aspiració és més eficient, en tractar-se de vehicles nous i amb motors menys contaminants.

La nova baldejadora, amb una capacitat de 6.400 L, permet regular la quantitat d’aigua que s’aplica, pot accedir a més racons, gràcies a la barra telescòpica, es mou fàcilment pel nucli urbà de la vila i produeix menys contaminació acústica.

L’equip d’hidropressió actuarà amb aigua calenta per a la neteja especial de taques o residus incrustats. Consta de dos tipus de llances, un dipòsit d’aigua de 750 L i un espai per poder transportar tanques i senyals per senyalitzar la zona de treball i interferir el mínim possible amb la ciutadania.

Finalment, pel que fa al nou vehicle elèctric de suport, s’encarregarà de supervisar les tasques fetes o les possibles incidències. Serveix per aproximar-se a les zones d’actuació de manera més respectuosa i menys contaminant.

El regidor de Via Pública, Ricard Rafecas, s’ha mostrat satisfet per la incorporació de la nova maquinària “que permetrà dur a terme una neteja més acurada i eficient i, a la vegada, ho farà amb vehicles més respectuosos amb el medi ambient i produint menys contaminació acústica”.

La Fundació Mas Albornà és una organització sense ànim de lucre, arrelada al Penedès, que treballa des de 1969 per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió, oferint atenció assistencial, un lloc on viure, un suport i acompanyament personalitzat en la seva vida diària.

Des de 2010 la fundació gestiona el servei de neteja viària a Vilafranca del Penedès, que suposa donar feina a 37 persones.

ODS ODS 6 ODS 8 ODS 11 ODS 13 ODS 15 ODS 17