Notícia

Vilafranca inicia una campanya de neteja extraordinària de la via pública adaptada a l’estat d’excepcionalitat per sequera

26 de juliol de 2023

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha iniciat aquesta setmana la campanya de neteja de la via pública, adaptada a la situació d’excepcionalitat per sequera i que comporta restriccions d’aigua en els usos urbans. Les altes temperatures d’aquests mesos d’estiu, juntament amb la manca de pluges i les limitacions de l’ús d’aigua dels darrers mesos, incrementen el risc de patir molèsties per males olors i augment de plagues.  Per això, l’Ajuntament de Vilafranca ha decidit reforçar la neteja de la via pública, activant el servei d’aigua d’estiu, fent un ús de l‘aigua molt limitat i reduint la quantitat d’aigua utilitzada.

Es reforçarà el servei amb la neteja de voreres dels carrers principals, els  eixos comercials, l’illa de vianants del Centre i altres punts de necessitat, com l’entorn de contenidors de recollida de brossa.  La neteja es realitzarà durant tot l’horari del servei de neteja viària de matí, entre les 6 i les 12,30h.

Neteja de contenidors
La manca de pluges i les altes temperatures actuals, juntament amb l’aplicació del decret de sequera dels darrers mesos, comporten la necessitat de minimitzar riscos amb una actuació extraordinària de neteja de contenidors i el seu entorn. L’Ajuntament de Vilafranca ha autoritzat la Mancomunitat Penedès Garraf a la realització de la campanya que ha començat aquest mes de juliol i que s’allargarà en les properes setmanes per completar la neteja de totes les bateries de contenidors de la vila, especialment els de brossa orgànica que es retiren per a manteniment, durant el qual s’hi col·loca un contenidor provisional.

Neteja de contenidors