Notícia

Vilafranca participa en el procés participatiu per a la reforma horària impulsat per la Generalitat

21 de setembre de 2016

Aquest procés participatiu, que es desenvoluparà en dotze municipis catalans, pretén informar a la ciutadania sobre el projecte de la reforma horària i recollir-ne les seves aportacions

El Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, juntament amb l’entitat Iniciativa per a la Reforma Horària, ha posat en marxa aquesta setmana un procés participatiu sobre la reforma horària. La finalitat d’aquesta iniciativa és informar a la ciutadania sobre els principals aspectes de la reforma horària, debatre els reptes i oportunitats que presenta, i recollir les seves aportacions.

Les sessions, que es fan entre el 20 de setembre i el 29 de novembre, es desenvoluparan a dotze municipis diferents: Terrassa, Barcelona, Igualada, Sort, Lleida, Lloret de Mar, Vilafranca del Penedès, Reus, Tortosa, Girona, Mataró i Esplugues de Llobregat.

A cada municipi s’ha establert un calendari que inclou dues sessions. La primera és una conferència informativa a càrrec d’un membre de l’associació Iniciativa per a la Reforma Horària. Mentre que la segona, que es realitza una setmana més tard, serà l’espai on es debatrà sobre els eixos en què es base la reforma, que són: ocupació i empresa; administració; educació, comerç i consum; cultura i oci, i mobilitat. Els tallers de debat estan oberts a tota la població i, especialment, a agents escollits per la seva relació amb els àmbits que s’han establert com a eixos del debat.

Calendari de les sessions a Vilafranca:
1a sessió, dimarts 18 d’octubre
2a sessió, dimarts 25 d’octubre

El procés participatiu per a la reforma horària és un dels tres pilars sobre el què es fonamenta el Pacte Nacional per a la Reforma Horària. Es tracta d’un acord que pretén replantejar l’organització horària en tots els àmbits de la societat i de l’economia de Catalunya per racionalitzar progressivament els horaris quotidians.

Les  persones que no puguin assistir a les sessions presencials podran fer aportacions per eixos de debat a través del portal http://participa.gencat.cat, a l’apartat El Govern proposa.


 

Accessibilitat