Notícia

Vilafranca a punt pel Carnaval

15 de febrer de 2017

La Comissió de Carnaval, el Casino Unió Comercial i el Servei de Cultura de l’Ajuntament han presentat el programa d’actes del Carnaval de Vilafranca que tindrà lloc del 23 de febrer al 5 de març.
Sa majestat el Rei Carnestoltes XIVè i I de Vilafranca arribarà Dijous Gras, dia 23 de febrer, a les 19h a la plaça de l’Exèrcit i amb la seva Cort recorrerà els carrers del centre vila en direcció a l’Ajuntament amb l’acompanyament musical de la Sidral Brass Band.  Arribats a la plaça de la Vila, la Cort prendrà la Casa de la Vila, des d’on el Rei Carnestoltes oferirà el pregó que donarà el tret de sortida oficial a les festes de Carnaval. 
El mateix dijous el Teatre Cal Bolet acollirà a partir de les 22.30h la 5a edició del CurtNaval, el concurs de curtmetratges del Carnaval. Es projectaran els curts participants i es donaran dos premis: el premi de la Concubina i el premi del Públic.
Divendres 24 de febrer, a les 20.30h hi haurà l’Escorreguda de Bars amb el grup de grallers del Campanar des de l’Escorxador fins a Cal Bolet on hi haurà el sopar de Carnaval. Els tiquets per participar a la ruta tenen un cost de 10 € (5 consumicions i el sopar) i es podran comprar a partir de les 20 h a l’Escorxador.  
A partir de les 24h, el Teatre Cal Bolet acollirà el Ball de Gala del Carnaval amb el grup Sixtus i Dj Patata. L’entrada al ball és gratuïta per a totes les persones que vénen disfressades de cos sencer i de 5€ amb consumició per les persones no disfressades.
Dissabte 25 de febrer, a les 12h, el Rei i la seva Cort aniran de mercat amb la Banda de l’EMM M. Dolors Calvet. A les 12.30h hi haurà un Vermut electrònic a la Plaça Penedès amb Dj Dumi, una de les novetats d’enguany. 
I dissabte de Carnaval a la tarda ha arribat el torn dels més petits amb el Carnaval Infantil. A les 17h a la plaça de la Vila es farà la Despertada del Rei Carnestoltes pel que es recomana portar xiulets, panderetes i qualsevol estri que faci soroll. Si el Rei es desperta, es farà una cercavila fins a la Plaça Jaume I amb l’acompanyament de la Batukada de l’EMM M. Dolors Calvet. Arribats a la plaça, animació infantil amb l’espectacle animació infantil amb l’espectacle Sarau de Carnaval de Rah-mon Roma i Cia. En acabar, hi haurà berenar per a tots els infants participants. 
Diumenge 26 de febrer, a les 19h al Casal Popular, tindrà lloc el Ginjazz Penedès, un tast de gintònics maridat amb el jazz de DO GROOVE. El preu per participar en aquesta activitat és de 5€. 
Dimarts 28 de febrer, de les 17.30h a les 19.00h, s’instal•larà la Capella Ardent de Sa Majestat el Rei Carnestoltes a la Plaça de la Vila per a tothom qui vulgui dir-li l’últim adéu i donar el condol a la desconsolada vídua. En el transcurs de la vetlla, es farà un taller de sardines pels infants i actuarà el grup de Ministrers de l’EMM M. Dolors Calvet. 
Dimecres de Cendra, dia 1 de març, a partir de les 18h a la plaça de la Vila es farà la darrera vetlla i a les 19h sortirà el seguici fúnebre en direcció al Parc Tívoli. La comitiva de l’enterrament està formada per la Mort, els Tabalers del Ball de Diables de Vilafranca, el carruatge mortuori a cavall que traslladarà el fèretre del Rei Carnestoltes, les autoritats, vídua i ploraneres i la Banda de Música de l’EMM M. Dolors Calvet. 
L’enterrament passarà pels carrers Cort, Parellada, Palma, Sant Joan, rambla de Nostra Senyora, av. Tarragona i Bisbe Morgades. Arribats al Tívoli es farà la Lectura del Testament de Sa Majestat i es farà la incineració del Rei Carnestoltes XIVè i I de Vilafranca. Tot seguit, sardinada popular. 
Divendres 3 de març, a partir de les 21.30h, tindrà lloc la Rua de la Resurrecció que comptarà amb la participació de 25 carrosses i 10 comparses. La rua estarà en encapçalada per una carrossa que portarà les cendres de S.M. el Rei Carnestoltes XIVè i I de Vilafranca. En acabar la rua a la Rambla de Sant Francesc, entrega de premis a les millors carrosses i comparses per part del Rei Carnestoltes si aconsegueix ressuscitar. 
Els actes de Carnaval a Vilafranca es tancaran diumenge 5 de març amb el Carnaval Xic, una festa de carnaval per infants de 0 a 2 anys organitzada per l’AMPA de les Llars Municipals d’Infants amb l’espectacle d’animació infantil Sol Solet a càrrec de Landry el Rumbero, que tindrà lloc a les 12h, al Poliesportiu de l’Escola Mas i Perera.