Notícia

Vilafranca Ve de Gust! i el Gall del Penedès

07 de desembre de 2016

El segell gastronòmic Vilafranca Ve de Gust!, amb els vuits restaurants que el conformen, endeguen una campanya consistent en oferir en el seu menú un plat de Gall del Penedès aprofitant la proximitat de la Fira del Gall i per tant del Nadal.
Amb aquesta campanya Vilafranca Ve de Gust! vol contribuir a la sensibilització i la difusió de la cuina amb Gall Negre del Penedès, un gall que disposa de IGP (Indicació Geogràfica Protegida) per part de la UE, denominació emprada per designar els productes agroalimentaris que deuen la seva qualitat a característiques pròpies del seu origen geogràfic.
Entre el 9 de desembre i el 8 de gener cada restaurant cuina un plat diferent d’aquesta au:
    Cal Ton, “Cruixent de Gall del Penedès amb pinyons i orellanes”
    Can Bellés, “Gall negre del Penedès rostit a la catalana”
    Casa Joan,  “Amanida tèbia de Gall Negre amb espinacs”
    Casino, “Gall Negre Del Penedès Rostit Amb Gamba Vermella I Rovellons”
    El Cigró d’Or, “Mar i muntanya de Gall, bolets i calamar”
    El Gat Blau, “Gall Negre del Penedès al Xarel•lo amb cebetes i pastanaga”
    En Rima (Mas Tinell), “Pit de Gall Negre, farcit de foie, fruits secs i prunes amb minestra de bolets i salsa de castanyes”
    Racó de la Calma, “Bombó de Gall del Penedès amb centre de pruna amb aroma d’espígol”
Coincidint amb la campanya, els restaurants de Vilafranca Ve de Gust! inclouran en el seu accés una adhesiu que evidencia que en aquest establiments es troba Gall Negre del Penedès i facilita un tríptic on s’expliquen les seves qualitats característiques i  qualitats culinàries.

Documents relacionats