Notícia

Waltraud Maczassek exposa “Amb les lleis de la natura” a la capella de Sant Joan

15 de març de 2023

Dijous 23 de març s’inaugurarà a la capella de Sant Joan de Vilafranca, l’exposició de l’artista Waltraud Maczassek, “Amb les lleis de la natura”. Es traca d’un conjunt de setze obres pictòriques de gran format que tenen com a eix temàtic la preocupació de l’artista pels grans canvis que està sofrint el planeta.

En aquests temps de grans canvis climàtics i, amb ells, de la vida sencera del planeta, Waltraud Maczassek vol recordar amb les seves obres la unió de la matèria, des de la més petita partícula o cèl·lula, amb l’aire, l’aigua i en definitiva amb tots elements que conformen el cosmos. La seva obra pretén transmetre que tan sols el perfecte engranatge de les lleis de la natura poden assegurar-nos la vida.

Per crear les seves obres Maczassek s’inspira sovint en el món orgànic, en la natura que l’ha envoltat directament durant molts anys i que li recorda sensacions viscudes o sentides. Sem­pre ha prestat atenció a la multiplicitat de les formes naturals, el seus ritmes, les seves estructures i sobretot la seva regularitat, on tot té una raó de ser i no hi ha res gratuït. L’artista no copia les formes naturals sinó que aquestes són el seu punt de partida.

L’artista

Nascuda a Frankfurt am Main, Waltraud Maczassek es va formar a l’Institut Pedagògic de Wiesbaden en l’especialitat de Belles Arts ampliant la seva formació a la desapareguda Escuela Libre del Mediterráneio amb estudis sobre el color, la composi­ció i el paisatge. Durant uns anys va estar vinculada a un grup d’artistes penedesencs amb qui va pintar molts paisatges del Penedès. Posteriorment es va llicenciar a la Universitat de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Actualment viu i treballa entre Barcelona i Pacs del Penedès. Després d’haver exposat a nombrosos espais de Barcelona i Madrid, al Museu de Montserrat i al Palau Miramar de Sitges, així com a les ciutats de Berlín, Ginebra, Oslo i Wiesbaden.

Amb més de 30 exposicions individuals, aquesta és la primera vegada que l’artista exposa a Vilafranca.

Acte inaugural i horaris

L’acte inaugural de l’exposició  “Amb les lleis de la natura” tindrà lloc el dijous 23 de març a les 19h i anirà a càrrec del prestigiós poeta, crític d’art i Josep Corredor Matheos, gran coneixedor de l’obra de Waltraud Maczasseck que ens farà una aproximació al contingut de l’exposició al sentit de les obres.

L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 30 d’abril en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes, de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14 i de 18 a 20h.