Notícia

WINEBS i la URV tiren endavant un curs de sommelier professional i un Postgrau en Gestió d’Empreses Vitivinícoles

06 de setembre de 2016

En la seva aposta per la qualitat i la formació al sector vitivinícola i en el marc de l’acord de col.laboració que van signar ambdues entitats al mes d’abril passat, la Universitat Rovira i Virgili i The Wine Business School WINEBS inicien el treball conjunt per a l’especialització i la millora global del sector vitivinícola.
El centre de formació especialitzat The Wine Business School, amb seu a l’edifici de l’Enològica a Vilafranca, va néixer des del propi sector, amb la finalitat de  promoure la creació i el desenvolupament d'estudis de  management relacionats  amb la direcció i gestió d'empreses i/o entitats del sector vitivinícola.
La Universitat Rovira i Virgili i la seva Fundació tenen una llarga trajectòria de formació adreçada al sector vitivinícola, impulsada per la Facultat d’Enologia i l’especialització de les formacions adreçades al sector des de la Universitat i des de la Fundació per a la Formació Contínua.
La proposta formativa que presenten conjuntament per al 2016/2017 vol apropar continguts globals per a la millora de diversos aspectes del coneixement per  a millora de la gestió, l’organització i la projecció internacional de les empreses. 
Les primeres accions seran un curs de Sommelier Professional que s’iniciarà el proper 23 d’octubre, de 300 hores. L’objectiu és afavorir la qualitat en el Servei en la restauració i l’hostaleria, un factor bàsic per al reconeixement d’un establiment. I aquest fet influeix directament en l’índex de repetició i de recomanació que es fa del mateix. Per això és molt important comptar entre els equips amb una persona formada adientment com a Sommelier.
Els clients quan van a un establiment a gaudir d’un àpat, d’una estada, el que després recorden, més enllà dels serveis amb que comptava aquell establiment, és el nivell d’atenció que han rebut. Es poden tenir els millors productes però, si no es presenten de manera adient, aquests perden el seu valor en arribar al client. 
El coneixement i el servei del vi són elements molt sensibles en referència a la qualitat del servei percebut, ja que, si un professional ens atén i ens recomana adientment un vi de la seva carta, les sensacions i records generats incrementen el valor de l’estada en l’establiment. 
El curs de Sommelier Professional que es proposa va directament enfocat a assolir els coneixements necessaris per a cobrir aquetes expectatives. El curs compta amb experts docents, amb sessions de tast des del primer dia i a una estada de pràctiques. 
El calendari serà el següent: el primer any, del 23/10/2016 al 29/06/2017. El segon any serà del 2/10/2017 al 28/06/2018. L’horari: dilluns d'11 a 13.30h i de 14.30 a 17h. Està adreçat a professionals de l'hostaleria i de la comercialització de vins, professionals dels cellers i aficionats al món del vi que volen aprofundir en la matèria. Per inscripcions i més informació cal adreçar-se a l’enllaç següent:  http://www.fundacio.urv.cat/cursos/enologia
Una altra iniciativa formativa és el diploma de Postgrau Interuniversitari en Gestió d'Empreses Vitivinícoles, en què també participa en la seva impartició la Universitat de Vic. L’inici serà el 21 d’octubre proper. El calendari serà del 21/10/2016 al 30/09/2017 i l’horari els divendres de 16 a 20h i els dissabtes de 9 a 14h. Està adreçat a professionals del sector vitivinícola que vulguin potenciar les seves habilitats directives, incorporant eines i tècniques que facin  més eficient la seva tasca, rol i responsabilitat com a comandaments o responsables. Per inscripcions i més informació cal adreçar-se a http://www.fundacio.urv.cat/cursos/enologia
El curs de Sommelier Professional i el Postgrau Interuniversitari en Gestió d'Empreses Vitivinícoles es realitzaran a WINEBS, al c/ Amàlia Soler, 29.

Documents relacionats