Notícia

50 dones viticultores del Penedès, fotografies de Maria Rosa Ferré, a la capella de Sant Joan

26 de juny de 2023

Aquest dissabte 1 de juliol, a les 8 del vespre, tindrà lloc a la Capella de Sant Joan l’acte inaugural de l’exposició fotogràfica “50 dones viticultores del Penedès” de Maria Rosa Ferré.

Un total de trenta-una fotografies de dones que tenen com a ofici la pagesia al Penedès serà el contingut de l’exposició que Maria Rosa Ferré presentarà aquest proper dissabte a la Capella de Sant Joan. Les protagonistes d’aquesta exposició són dones valentes, que porten el tractor i tota mena de maquinària, que llauren, poden, emparren filferros, esporguen i cullen; dones que surten de casa quan encara és fosc per anar a la vinya, al mercat o a l’hort i que tornen quan el sol es pon; dones que traginen i van a descarregar la verema, portant milers de quilos de raïm, amb tractors de mides impossibles, de dia i de nit; dones que estimen la terra, que porten, administren o treballen en explotacions agrícoles, que dirigeixen cases rurals, que estan al capdavant de cellers i laboratoris, que van on sigui a vendre els seus productes, que estan als consells rectors de cellers i cooperatives... i que, a més, cuiden fills, pares, avis, i encara tenen temps per formar-se, per gaudir, per compartir i per ser felices.

L’artista

Maria Rosa Ferré Galimany va néixer i viu a Vilafranca del Penedès. Va estudiar Publicitat, Relacions Públiques i Protocol i va treballar durant quaranta anys a Caixa Penedès, on va exercir diferents càrrecs de responsabilitat. És va iniciar al món de la fotografia als set anys. És totalment autodidacta i es dedica plenament a la fotografia des de l’any 2009; ha guanyat 186 premis i ha realitzat 49 exposicions.

Les seves fotografies apareixen en deu llibres, ha col·laborat amb alguns mitjans de comunicació i ha realitzat diversos treballs de recerca.

Ha estat fotògrafa voluntària en molts esdeveniments, ha col·laborat en alguns projectes solidaris i ha estat en diverses ocasions jurat de concursos. L’any 2016 va rebre el Premi Talent Femení de l’Associació Empresarial del Penedès-Garraf, per la seva trajectòria professional.

Acte inaugural i horaris de visita

L’acte inaugural tindrà lloc a les 8 del vespre d’aquest dissabte 1 de juliol i serà conduït per la periodista Judit Benages. Hi assistiran l’Alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, i el president de Tastavins Penedès, Max Margalef.

L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 16 de juliol en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Excepcionalment els dies 7, 8 i 9 de juliol coincidint amb els dies del festival Vijazz la Capella de Sant Joan romandrà oberta fins a les 22h.