Notícia

Exposició d’il·lustracions de Lluís Cadafalch, al claustre de Sant Francesc

13 de juliol de 2023

El proper dijous 20 de juliol, a les 20h, tindrà lloc al Claustre de Sant Francesc, l’acte inaugural de l’exposició d’il·lustracions de Lluís Cadafalch amb el títol “No haver-te conegut seria terrible...”

L’exposició forma part del cicle Paraules als Claustres i el títol és el primer vers d’un poema del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Enric Casassas.

L’exposició

L’il·lustrador Lluís Cadafalch presentarà a la Sala fosca del Claustre de Sant Francesc un total de 20 peces inspirades en versos de diferents poetes catalans. Es tracta d’un projecte de recopilació de micropoemes, frases petites o petits textos il·lustrats de diferents autors contemporanis com Enric Casassas, Sònia Moll, Màrius Sampere, Dolors Miquel i Josep Pedrals entre d’altres, que Lluís Cadafalch utilitza com a material per a les seves il·lustracions. La col·lecció que es presentarà al claustre és un recull d’aquestes il·lustracions realitzades sobre paper i en un format de 70x50 cm on els versos troben el seu mirall en les il·lustracions.

Lluís Cadafalch

Il·lustrador i artista plàstic de Barcelona. Estudia Disseny Gràfic i il·lustració a l’Escola Massana de Barcelona.

Com a il·lustrador ha realitzat il·lustracions per a llibres il·lustrats, llibres de text, cartells, publicitat, etc. per les principals editorials del país.

Com a artista plàstic ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives. Destaquen exposicions a la sala EspaiB (Barcelona), a la Galeria Dominion  (Montreal, Canadà), Galerija Dvoriste Pancevo (Belgrat, Sèrbia), Galeria Landau (Montreal, Canada), etc.

Ha particiat en fires com: Fira d’art “Lineart” de Gante, “Art Basel” a Miami Beach o “Art Chicago” a Chicago.

 

Acte inaugural i recital de Txell Sota

L’acte inaugural comptarà amb la presència de la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, i hi actuarà l’artista barcelonina Txell Sota. Actriu, dobladora, però també cantant. El 2016 va debutar discogràficament amb No sembles tu (KZoo Music, 2016), i ara, presenta Amor casa (Rocket Music, 2022), una segona entrega en què la doctrina filosòfica de l'humanisme convergeix amb les incongruències i els sensesentits que ha fet aflorar la pandèmia.

El recital és gratuït i no requereix d’inscripció prèvia.

L’exposició es podrà visitar al claustre de Sant Francesc fins al 20 d’agost en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h.