Notícia

L’Ajuntament anuncia noves mesures per incrementar la seguretat a Vilafranca

19 de desembre de 2023

El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Zaballa, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per anunciar dues mesures per incrementar la seguretat a la vila i que s’implementaran durant els propers dies i en les properes setmanes.

La primera està relacionada amb extremar la vigilància a la zona d’entrada de la Vila per l’estació del ferrocarril. Zaballa ha explicat que en els propers dies patrulles de la Policia Local i del cos de Mossos d’Esquadra vigilaran els accessos a Vilafranca per l’estació de tren. Quan sigui necessari, les patrulles estaran reforçades per unitats d’ARRO del Cos de Mossos d’Esquadra En aquesta operació que es repetirà en diferents ocasions hi col·laboraran de manera puntual patrulles del Cos Nacional de Policia, que és qui té competència en matèria d’estrangeria. El regidor de Seguretat ha comentat que fa uns 10 dies ja es va fer una actuació de prova, amb resultat positiu. “Hem detectat que la plaça de l’Estació i voltants és una zona d’entrada i sortida de persones que visiten Vilafranca no precisament per gaudir dels atractius turístics, comercials i culturals, sinó amb intencions de delinquir o alterar la convivència i el civisme. La nostra obligació és erradicar els comportaments antisocials i evitar que qui entri es passegi impunement pels nostres carrers i places incrementant la sensació d’inseguretat” ha afirmat Zaballa. La zona de vigilància abastarà també el carrer del Comerç i fins a la plaça de Vilanova.

A aquest operatiu de Nadal, que s’afegeix al dispositiu de reforç habitual a les zones comercials i activitats nadalenques, seguirà l’altra mesura que ha anunciat el regidor: la instal·lació de les càmeres de seguretat.

Com ja es va anunciar fa setmanes, l’Ajuntament de Vilafranca instal·larà 15 càmeres de videovigilància a 5 punts especialment crítics de la Vila. A cada punt hi haurà una càmera fixa i dues de mòbils.

Les primeres càmeres s’instal·laran a la plaça de l’Estació i a la zona nord del carrer Sant Sadurní. La altres se situaran a la rambla de Sant Francesc i en dos punts més del barri de l’Espirall.

En els darrers mesos s’ha licitat l’obra i l’empresa instal·ladora escollida està en situació d’iniciar les obres d’instal·lació el 8 de gener i finalitzar-les cap al 10 de febrer. “La instal.lació de càmeres ens ofereix molta informació del que passa al carrer per poder desplaçar efectius de forma immediata”, ha dit el regidor.

Segons Ramon Zaballa, amb les dues mesures anunciades “reforcem la capacitat operativa de la nostra Policia Local, incrementem la seguretat a tota la vila i dissuadim possibles actes delinqüencials i incívics”.

Un cop més, el regidor fet una crida a la col·laboració ciutadana, “que tan bons resultats està donant en el terreny de la lluita contra les ocupacions delinqüencials. Les trucades que avisen la Policia Local permeten un actuació immediata i eficaç”.