Notícia

Lluís Laguna exposa a la Capella de Sant Joan el seu conjunt pictòric 'Paisatge humà' 

20 de febrer de 2024

El vilafranquí Lluís Laguna exposa a partir d’aquest divendres a la Capella de Sant Joan un conjunt d’una quarantena de quadres que tenen com a eix temàtic la figura humana, el retrat i el seu espai vital. Es tracta d’una selecció retrospectiva de les obres pictòriques d’estil figuratiu, d’obres d’aprenentatge que l’artista ha realitzat des de l’any 2010 fins a les darreres obres d'aquest últim any. Hi ha treballs realitzats amb pintura acrílica o en oli sobre tela o paper. 
L’exposició no respon a una lògica cronològica de creació, sinó que la disposició de les obres obeeix a una voluntat temàtica que està dividida en dues parts. La primera, “Vilafranquins i Penedesencs”, recull un conjunt d’il·lustracions i pintura que, com a element central, expressen la seva visió de la quotidianitat dels personatges situats en el seu entorn, que pot ser Vilafranca, el seu mercat, la Festa Major, restaurants, amics,... espais plens de moviment, d’activitat, de festa o d’introspecció. La segona part es diu “Personatges” i està formada per un grup d’obres amb el retrat i la figura humana com a temàtica, a partir de treballs fotogràfics d’escenes i models femenins, de models al natural, així com un grup de retrats d’amics i familiars.

Lluís Laguna Cano (1958), llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i actualment jubilat, va iniciar-se en el món artístic entre els anys 1966-1967 a l’Escola de Belles Arts del Casal – Societat La Principal de Vilafranca. Durant els anys 70 va iniciar-se en el món de grafisme de la mà de Carles Casanelles i entre els anys 1973-1978 va treballar com a delineant i grafista al Grup Miret obtenint, l’any 1974, el títol de Mestria industrial, especialitat en delineant industrial a l’Escola de Treball de Barcelona. Durant l’any 1991 va ser alumne de Dibuix al natural i pintura de l’artista Carles Arnal a l’Escola d’Arts i Oficis del Penedès, actual Escola Municipal d’Art Arsenal. Del 2011 al 2018 ha estat alumne de l’artista M. Teresa Baltasar en el seu estudi de Llorenç del Penedès.

Acte inaugural i horaris de visita    
L’acte inaugural de l’exposició tindrà lloc aquest divendres 23 de febrer, a les 20h, i anirà a càrrec de la pintora M. Teresa Baltasar.
L’exposició Paisatge humà romandrà oberta a la Capella de Sant Joan fins al diumenge 17 de març. Els horaris de visita son de dimecres a divendres, de 17 a 20h, dissabtes, de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.