Notícia

Vilafranca acull l’inici de la gira ‘La simfonia dels herois’, un projecte musical solidari amb el càncer per tumor cerebral

22 de gener de 2024

El primer concert de la gira del disc La Simfonia dels Herois tindrà lloc a l’Auditori Maria Rosa Juncosa de Vilafranca del Penedès, el proper dissabte 17 de febrer. La Simfonia dels Herois és un projecte musical solidari i esperançador amb pacients que han patit un tumor cerebral. Després de la gravació d’un disc, el concert per presentar-lo i la realització d’un documental, s’inicia una gira de concerts per Catalunya, amb l’objectiu de recollir fons per a la investigació. Liderat pel doctor Andreu Gabarrós, cap del servei de neurocirurgia de l’hospital de Bellvitge, i la seva banda de rock Dorigen, La Simfonia dels herois compta amb la participació de pacients músics i també artistes professionals que apadrinen les cançons de forma totalment altruista. Alguns dels artistes que hi han col·laborat i hi donen suport són Ramon Mirabet, Manu Guix, Marina Rosell, Estopa, Gerard Quintana, Carles Benavent, Antonio Orozco, Mark Knopfler, el Mago Pop o Judith Nedermann. També l'orquestra del Col·legi de Metges de Barcelona i les corals Gregal dels Lluïsos de Gràcia i la del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

Roda de premsa


Reconeixement als pacients
Andreu Gabarrós explica que “amb el disc he volgut fer un reconeixement a l'esforç de superació de les persones intervingudes d'un tumor cerebral. Vaig triar 9 pacients que eren músics, a qui vaig composar una cançó i vaig convidar a participar-hi, adaptant cada peça a l'instrument que tocava cada pacient”. La cançó coral Simfonia dels herois, que dona nom al projecte, tanca el concert amb la participació de tot el conjunt d’intèrprets. Al concert de Vilafranca ja s’han confirmat les actuacions de músics locals com David Palau i Lucas Dalman, i també del cantautor de Ramon Miravet. El concert estarà presentat per Jordina Biosca.

El cantant de Dorigen, Jordi Zacarés, ha explicat que aquest "és un dels projectes musicals més potents que s’estan fent actualment a Catalunya, que a més, suma la vessant humana que no deixa a ningú indiferent, les persones que vinguin al concert, en sortiran diferents”.

Roda de premsa

Concert solidari
L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès s’ha implicat en aquest projecte des de l’inici del seu plantejament, segons ha explicat la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, per “vocació solidària i per la vinculació entre cultura i salut. La cultura genera millora en les malalties i reforça la persona en la seva lluita”. La regidora ha afegit que “Catalunya és una terra molt solidària. Estic convençuda que també hi haurà una molt bona resposta en aquest primer concert a Vilafranca del Penedès”. 

Les entrades pel concert són a la venda a la plataforma Actura al preu de 22€. Tots els beneficis es destinaran a obrir una línia de recerca de tumors cerebrals. Aquesta iniciativa té el suport de l’IDIBELL i de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), alineat amb l’estratègica de l’Institut Català de la Salut de “Arts in Health“ i el suport de l’Hospital de Bellvitge.